Дерев'яна дошка - незамінна річ на кухні. Вона використовується при кожному приготуванні страви, тому потребує особливого догляду. Просто помити дошку недостатньо, оскільки на ній можуть залишитись бактерії. Про це пише портал newsyou.
При неналежному догляді дерев'яна кухонна дошка стає справжнім розсадником бактерій. Це не найкраще впливає на якість приготовлених за її допомогою страв. Досвідчені господарки поділилися простим, але ефективним способом очищення дошки.

Так, насамперед потрібно знайти перекис водню та харчову соду. Зазвичай ці кошти присутні практично в кожному будинку, тому проблем з їх пошуком не повинно бути. Далі трохи соди слід висипати на кухонну дошку та залити перекисом. Коли почнеться реакція, потрібно розподілити суміш по поверхні, використовуючи щітку.
Такий елементарний трюк допоможе не тільки знезаразити кухонну дошку, але й прибрати всі неприємні запахи, які вони часто вбирають у себе. Також подібне очищення допомагає продовжити термін служби цього кухонного начиння.
Загалом рекомендується тримати на кухні кілька дощечок - для овочів, м'яса та інших продуктів.
Також наш портал інформував, прямо як нові: як наточити леза блендера — вам знадобиться яєчна шкаралупа і кілька секунд.
Крім того, ми писали, постраждають навіть ваші нащадки: експерти розповіли, чому пластикові електрочайники загрожують здоров'ю.
Джерело