"Мастер Шеф" Євген Клопотенко розповів, як приготувати котлету по-київськи з рубаного курячого фаршу.

Якщо в класичному варіанті котлета по-київськи готується з курячого філе та смажиться у фритюрі, то зірка "Мастер Шеф" Клопотенко вирішив приготувати страву з рубаного курячого фаршу і запекти у духовці.

Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 500 г рубаного курячого фаршу
  • 1 склянка борошна (для панірування)
  • 1 склянка панірувальних сухарів
  • 2-3 яйця (для панірування)
  • 100 г перемеленого сала
  • 10 гілочок кропу
  • 100 г вершкового масла
  • сіль та перець до смаку

В мисці "Мастер Шеф" Євген Клопотенко змішує фарш і сало, додає сіль і перець до смаку, перемішує та відбиває.

Кріп подрібнюємо ножем. Вершкове масло ділимо на 6 кубиків. Фарш так само ділимо на 6 рівних частин. Розбиваємо 2-3 яйця в миску та трохи збиваємо їх виделкою.

Далі переможець "Мастер Шеф" Клопотенко обвалює кубики вершкового масла у подрібненому кропі. У кожну частину фаршу викладаємо по шматочку масла з кропом, загортаємо масло в фарш і формуємо довгасту котлету. Так само робимо з кожною частиною фаршу.

Далі треба запанірувати кожну котлету в борошні, потім у яйці та у панірувальних сухарях, потім знову у яйці та сухарях. Сформовані котлети "Мастер Шеф" Євген Клопотенко викладає на деко, застелене пергаментом, і відправляє в розігріту до 180 градусів духовку запікатися на 30 хвилин.

Останні новини України:

Джерело