Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як у домашніх умовах приготувати желейні цукерки "Ведмедик". Вони вийдуть корисними і не менш смачними, ніж магазинні.
"Смачні, прості та корисні - желейні цукерки "Ведмедики", які просто обожнюють діти. Давайте порадуємо малюків, та й себе заразом", - радить зірка "Мастер Шеф".
Для цього рецепту нам знадобляться такі інгредієнти:
- 200 мл ягідного пюре без кісточок
- 50 мл води
- 30 г желатину (силою 200 bloom) + 150 мл води
- 30 г цукру або меду
Спочатку "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська замочує желатин водою в пропорції 1:5 і залишає набухати на 10-15 хвилин.
Тим часом змішуємо ягідне пюре, воду та цукор, ставимо на плиту, доводимо до кипіння і даємо залишити кілька хвилин. Додаємо набряклий желатин і перемішуємо, щоб желатин розійшовся.
Ягідну масу зірка "Мастер Шеф" Глінська переливає в кондитерський мішок і відсаджує у спеціальну форму "Ведмедик". Даємо цукеркам застигнути протягом кількох годин, а потім дістаємо желейних ведмедиків з форми і насолоджуємося.
Шанувальники "Мастер Шеф" у коментарях оцінили рецепт від Лізи Глінської:
"Яка краса ці маленькі вишневі мішутки!) Дітки будуть у захваті!";
"Дякую за рецепт! Мої онуки обожнюють ці цукерки, так зроблю з різними смаками!";
"Синочок виймав з форм. 2 в рот, 1 в тарілочку. Загалом мало їх вийшло".
Останні новини України:
Джерело